سبد خرید

روش‌های موفقیت تحصیلی برای دانش‌آموزان، والدین ، داوطلبان کنکور و دانشجویان | قسمت 1

روش‌های موفقیت تحصیلی برای دانش‌آموزان، والدین ، داوطلبان کنکور و دانشجویان | قسمت 1

در این مطلب به روش‌های موفقیت تحصیلی برای دانش‌آموزان، والدین، داوطلبان کنکور و دانشجویان پرداختیم.

حتما قبل از مطالعه این مطلب، پیش در آمد را از اینجا بخوانید.

 روش‌های موفقیت تحصیلی (قسمت1)

در سال‌های خیلی قبل و در دوره پهلوی دوم یعنی محمدرضاشاه ، یعنی مثلا دوره پدر و مادر من ، کنکور مثل امروز نبود. هر دانشگاهی امتحان ورودی مربوط به خود را داشت و شما با قبول شدن در آزمون یک دانشگاه میتوانستید در هر دانشکده‌ای از آن ثبت‌نام کنید. جمعیت کم بود ، این همه متقاضی نبود ، سهمیه‌ای در کار نبود و حتی یک بار از یکی از دوستان پدرم شنیدم که در دانشگاه تهران ، نگاه کرده بود که صف ثبت‌نام کدام رشته و دانشکده خلو ت‌تر است ، انتهای همان صف ایستاده بود و ثبت‌نام کرده بود!

داشتن یک لیسانس در هر رشته‌ای مثلا تاریخ تضمین می‌کرد که طرف در یک اداره‌ای مثل مخابرات کارمند شود و امورات زندگی خود را به خوبی بگذارند ، منزل مسکونی شخصی بخرد ، اتومبیل پیکان داشته باشد و دو بار در سال سفر برود و هزینه‌های تحصیل و ازدواج فرزندانش را بدست بیاورد. رشته‌ها هم فرقی اندک داشتند ، بعد از مدتی و با افزایش جمعیت ، مهندسی و پزشکی بهتر از بقیه رشته‌ها شد و بعدا پزشک متخصص در کدام رشته و کدام مهندسی از کدام دانشگاه مهم شد و بعدها رقابت جذب مشتری (مریض یا خریدار خدمات) نیز خود به شغل مستقلی تبدیل شد.

آن زمان داوطلب ورود به دانشگاه کم بود ، سهمیه‌ای در کار نبود ، این همه کتاب کمک آموزشی و کلاس کنکور آنلاین و آفلاین و حضوری در کار نبود. معلم خصوصی و تبلیغات گسترده آموزشگاههاا نبود . مدارس برای کنکور ورودی دانشگاهها این همه برنامه عجیب و مفصل نداشتند. خلاصه برنامه ورود به دانشگاه ، زندگی عادی خانواده ‌ها را تحت تاثیر قرار نمی‌داد.

این مطلب را هم بخوانید
گام‌های آخر برای کنکور | آخرین نکات جمع بندی کنکور

قبول نشدن در کنکور ، زشت نبود و طرف به سراغ شغل و حرفه‌ و مهارتی می‌رفت ولی از حوالی سال‌های هزار و سیصد و شصت و بعد از انقلاب فرهنگی ، کنکور ، سراسری شد ، قبولی در آن رابطه مستقیم با موفقیت مالی و اجتماعی پیدا کرد و در کنار آن استرس و اضطراب و ترس از عدم قبولی در دانشگاه هم وجود نداشت. البته الان هم ، میتوان گفت که مهارت آموزی و ورود سریع به بازار کار می‌تواند دوش خوب و موثری برای موفقیت مالی در زندگی باشد.

موفقیت از طریق تحصیلات عالی

اگر می‌خواهید که از طریق علم و دانش و مدرک معتبر ، امرار معاش کنید یا از یک دانشگاه معتبر خارجی پذیرش بگیرید و مهاجرت تحصیلی کنید روشهایی که در مجموعه مطالب پیش‌رو برایتان خواهم گفت به کارتان می‌آید.

همین جا از همه مخاطبان خواهش می‌کنم که هیچ شخصی را به زور به مسیر تحصیل و علم نفرستید ، اگر انگیزه و جوششی در خود او میبینید ، روش‌های من برای او مثمر ثمر است ، در غیر اینصورت بگذارید ، مسیر شغلی و پولسازی افراد متناسب با شخصیت فردی و علاقه خودشان باشد.

متاسفانه مشاهده می‌شود ، برخی اولیا که در دنیا مشابه آنها هم کم نیستند ، فرزندان را به دنبال آرزوهای دست نیافته خود می‌فرستند و اسم آن‌را هم تربیت می‌گذارند و پزشک یا جراح یا وکیل یا آی‌تی منی که نشده‌اند را ، به زور به فرزند خود تحمیل می‌کنند و یا حتی او را مجبور به مهاجرت تحصیلی با سختی‌ها و هزینه‌های بسیار مالی و عاطفی و روانی می‌کنند که نتیحه ای جز سرخوردگی ، اعتیاد و در بعضی موارد خودکشی ندارد!

این مطلب را هم بخوانید
هم نهشتی دو مثلث قائم الزاویه

کلاس های کنکور و مدارس خاص

از سوی دیگر، امروزه انواع دوره‌ها و کلاس‌ها و کتب رنگارنگ مدارس خاص با برنامه‌های متنوع، پانسیونهای مطالعاتی ، در کنار بمباران تبلیغاتی و تماس‌های تلفنی و دیجیتال مارکتینگ آدم را واقعا گیج می‌کند .شرایط طوری است که فرد خود را بدون تحصیلات عالی در زندگی اجتماعی و اقتصادی ، بدون اعتماد به نفس می‌بیند و گاهی به مشکلاتی بر می‌خورد. حساسیت ، توقع و نگرانی بیش از اندازه افراد خانواده ، خرج کردن‌های بسیار برای قبولی در کنکور ، توجه بیش از حد مدرسه، اقوام ،دوستان ، معلمان و همه سبب شده که نوجوانان ۱۷ ساله در مرکز ت جه و استرس قرا بگیرند.

اضطراب یک کنکوری ممکن آیت پای او را به روانشناس و مطب روانپزشک باز کند و در دنیایی از ترس با داروهای اعصاب روزگار بگذراند و در مواردی کار به بیمارستان روانپزشکی و بستری و گرفتن شوک بیانجامد.اینجاست که کنکور را یک امتحان ساده نمی‌دانیم چرا که خانواده‌ها را نیز درگیر و گاهی مختل می‌کند.متاسفانه ، بسیاری از شاگردان قدیمم با دیدن من ، یاد آن‌سالهای پر عذاب و استرس کنکور می‌افتند و تجربه تلخ عدم دستیابی به رشته مورد نظرشان ، خاطره تلخی برای ایشان ساخته است.

قبولی و تحصیل در دانشگاه ، به جز چند رشته خاص (این روزها که این مطالب را برایتان مینویسم ، پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی و پرستاری و مهندسی نرم افزار ) چندان دشوار نیست. با یک گوگل کردن ساده ، میتوان میانگین درصد هر درس را در کنکور هر سال استخراج کرد. بنابراین رفتن به دانشگاه سخت نیست به جز چند رشته خاص.موفقیت تحصیلی یک پروژه دسته‌جمعی است که در آن خود فرد ، خانواده ، مدرسه و معلم نقش پررنگی دارند.

دکتر سامان سلامیان، شهریور ۱۴۰۲

این مطلب را هم بخوانید
سوال های امسال کنکور سخته؟

برخی از مقالات

بهترین منابع ریاضی دهم

اصول اولیه برنامه ریزی

عامل اصلی موفقیت چیست؟

دبیر ریاضی

مشاوره روان پناه

با تشکر مدرسه تخصصی ریاضیات سامان سلامیان

دیدگاه‌ها ۱