نکات کلیدی در موفقیت تحصیلی!
نکات کلیدی در موفقیت تحصیلی!
نکات کلیدی در موفقیت تحصیلی!چه عواملی سبب موفقیت تحصیلی دانش آموزان می شود ؟ رابطه ی بین موفقیت تحصیلی و آینده ای روشن چیست ؟ بهتر است قبل از پاسخ این سوالات ادامه مطلب را مطالعه کنید . بیست و اندی سال به چند نسل از جوانان ایران درس دادهام،آنچه به شدت به حس میشود، درماندگی آموخته شده ، حتی در سطح اجتماعی است که، نشاندهنده منفیترین حالت ممکن برای آدمی و جامعه است . محصلین امروز کوشش را با پیشرفت مرتبط نمیدانند.
متاسفانه جامعه عموما ایشان را به این باور رسانده که هر کاری جز دروغ، دزدی، اختلاس ایشان را به موفقیت نمیرساند سیستم به او یاد داد که موفقیت شغلی به سختی یا هرگز از کلاس و پای تخته در نمی آید .آنچه مهم است رانت، رابطه، پارتی و مواردی مشابه این هاست.
شایسته سالاری که حاکم نبود، مدیران و کارشناسان حتی دعوتشدگان به سیما عموما معلوالحالند.
ایران امروز جوان را به این اعتقاد رسانده که رویدادها و آیندهاش تحت کنترلش نیستند ،جامعه کنونی به او یاد داده که رفتار و نتیجه رفتارش مستقل از یکدیگرند.
- بیمیلی برای آموختن
- منفعل بودن
- ترس از آینده
- در برخی موارد افسردگی و گوشهگیری
و از همه بدتر
- پذیرا بودن هرآنچه اتفاق می افتد که خصوصا این مورد آخری در کل جامعه دیده میشود.
خیلی کوشیدهام که رابطه مستقیم موفقیت تحصیلی و مهارتی را با آینده روشن نشان دهم ولی با مصادیق انکارناپذیر در سطح جامعه کمکم به تسلیم شدن نزدیک میشوم و این آشکارشدن فاجعه است.
آموزش زیر زمینی
سامان سلامیان دبیر ریاضی معتقدند که، آموزش زیر زمینی از پس آموزش این مسائل هم بر نمیآید.
هرچه بیشتر به مسیر شاگردان موفق از دوره تحصیل خودم در بیست و پنج سال پیش تا سر همه کلاسهای دیروز و امروز خودم مشاهده میکنم، میبینم که تاثیر سیستم دولتی بسیار بیرنگ و بیرمقتر شده است و برنامه های شخصی والدین در پرورش فرزندانشان مهمتر شده است. فرستادن به کلاس زبان حتی در شهرستانها ، آموزش اصولی ساز از نی و تنبک و دف تا پیانو و ویلن و … که همیشه در مدارس ما غایب بود، ورزش از شطرنج گرفته تا هنرهای رزمی، هنر از نقاشی تا رقص و مسائل سلامت روان نوجوان و جوانان به لطف درک والدین و تجربه خود آنها به بخش خصوصی محول شده و به حق بخش خصوصی در زمینه آموزش زبان، هنر، خوب عمل کرد ولی آن نظارتی که سیستم همیشه دنبالش بود هم نتوانست انجام دهد.
آموزش ریاضی و فیزیک هم مثل آموزش زبان انگلیسی سالهاست به دوش بخش خصوصی افتاده و دولت ناتوان در اداره امور اقتصادی حال که از نفت چیزی عایدش نمیشود به دست اندازی به دسترنج بخش خصوصی روی آورده است !!! دولت با گفتار درمانی سعی در پوشاندن ناتوانی خود است سلطان سکه و سلطان قیر و سلطان آموزش. الان که تونلها پولی شده اند، دو روز دیگر در سایه ایستادن هم پولی میشود و…؟!!!
سامان سلامیان دبیر ریاضی تجربی بیان می کنند که ، به شدت معتقدم بخش خصوصی به برکت رقابت، بسی بهتر از بخش دولتی، ارابه شکسته آموزش را در ایران به دوش کشیده است و خانوادههای فرهیخته با بو کشیدن و پیدا کردن معلمان توانمند آنچه دولت برای خودشان انجام نداد را برای فرزندانشان انجام دادند .کارمندان و حقوق بگیران هم با تلاش و کوشش بسیار کوشیدهاند که نسل بعد خود را از این مهلکه برهانند.
صحبت همچنان باقیست ….