ده فرمان مشاوره‌ای برای جمع بندی کنکور و امتحانات نهایی

ده فرمان مشاوره‌ای برای جمع بندی کنکور و امتحانات نهایی

در این مطلب به ده فرمان مشاوره‌ای برای جمع بندی کنکور و امتحانات نهایی و توصیه های آخر دکتر سلامیان برای کنکوری ها در اردیبهشت و خرداد ماه، تکنیک‌های طلایی برای ماه‌های آخرهم برای کنکور و هم برای امتحانات نهایی، حل وسواس مطالعه‌برای امتحانات نهایی پرداخته شده است.

1 – توی ماه های آخر چجوری درس بخونیم؟

❗برای مطالعه چند هفته قبل از امتحانات نهایی حواستون به موارد زیر باشه!

این زیاد دیده میشه که شخص در فرجه امتحانات نهایی چندبار کتاب و جزوه رو میخونه اما بازم استرس داره و فکر میکنه هیچی بلد نیست. و باعث میشه تمام وقتش رو بزاره روی تشریحی خوندن امتحان نهایی و زمان‌هایی که میتونه مطالعه تستی داشته باشه رو از دست میده.

اینجا چندتا راهکار معرفی میکنم تا اگر شما هم وضعیت مشابه‌ای دارید مشکل‌تون قبل از امتحانات نهایی برطرف بشه

مباحث مهم رو تشخیص دهید.

بچه‌ها مطمئنا تمام قسمت‌های یک فصل زیست یا تمام مبحث‌های ریاضی ارزش یکسانی ندارند و مشخصه که کدوم قسمت‌ها اهمیت بیشتری داره پس تمرکزتون روی همین مباحث مهم باشه و در اولویت قرارشون بدید.

نمونه سوالات سال‌های قبل نهایی خیلی کمک می‌کنه کتاب گل واژه ؛ بنی‌هاشم ؛!شب امتحان خیلی سبز ؛

تازه میتونی گوگل کنی و کلی نمونه سوال امتحان نهایی پیدا کنی.

این تکنیک فقط برای امتحانات تشریحیه نه مطالعه برای کنکور!! در امتحانات نهایی نمونه سوالات و مباحث معمولا مشخص هستند و هرسال تکرار میشن اما کنکور اصلا این حالت رو نداره!

درضمن هرگز موقع درس خوندن برگشت نداشته باشید یعنی دوباره خوانی نکنید. مرور وقت خاص خودش رو داره!

برای امتحانات تشریحی ریاضی و فیزیک خصوصا اگرکه هماهنگ استانی یا کشوری یا نهایی باشند بهترین منبع و نمونه‌سوال تمرینات پایان فصل هرکدومه.

حتما اون‌ها رو چندین بار بررسی کنید و مطمئن بشید که همه تمرینات رو یادگرفته باشید.

 

چجوری درس‌های کنکور رو مرور کنیم

پاسخ یک سوال مهم:
2 – چجوری درس‌های کنکور رو مرور کنیم؟

💟 تکنیک کلیدیِ مرور کردن

تو این روزها که باید مباحث رو دوره و جمع‌بندی کنیم یکی از بهترین تکنیک‌هایی که میتونه باعث دسته‌بندی و منظم شدن مطالب در ذهن ما میشه؛ تیکه تیکه کردن مباحث و مطالعه‌شونه!🤩

چون ما معمولا از هرچیزی شروع و پایانشو یادمون میمونه پس برای اینکه مطالب درسی رو بهتر مرور کنیم زمان مطالعه رو چند قسمت کنید و بین اون زمان‌ها استراحت های کوتاه داشته باشید؛ اینطوری شروع و پایان های بیشتری دارید😉

🔅مثلا قراره که فصل حرکت‌شناسی فیزیک رو مرور کنی؛ بجای اینکه بشینی همش رو بخونی و بعد بری سراغ تست‌زنی: به چند تیکه تقسیمش کن مثلا اول روی حرکت با سرعت ثابت وقت بزار وقتی تست‌هاش تکمیل شد بعد برو سراغ حرکت با شتاب ثابت تا این دو مفهوم رو با تیپ‌تست‌هاش کاملا تو ذهنت از هم تفکیک کنی🙂

خلاصه بگم که سعی کنید مطالب درسی رو طبقه بندی کنید تا راحت تر توی ذهنتون بهش دسترسی داشته باشید. هرچی طبقه‌بندیتون بهتر ؛ دسترسیتون به اطلاعات سر جلسه کنکور بهتر.

3- استمرار مطالعاتی برای امتحان نهایی و کنکور چجوری ایجاد میشه؟

چطور یک نفر میتونه چندین ماه رو با یک ساعت مطالعه مناسب درس بخونه اما ما وقتی شروع میکنیم بعد چند روز نمیتونیم ادامه بدیم؟

بچه‌ها نکته همینجاست!!

شما وقتی درس‌خوندن رو شروع میکنید مثل یک جسم ثابت هستید و چند روز اول و یا حتی چند هفته اول برای شما حکم درجا زدن رو داره نه به حرکت افتادن!

این مطلب را هم بخوانید
سه اشکال بزرگ در آموزش

🛑با یکی دو روز و یکی دوهفته نباید انتظار اون تاثیر خاص رو داشته باشید؛ دقیقا مثل یکی دوهفته اول باشگاه بدنسازی که تازه بعد یک ماه تازه بدن شروع به فرم گرفتن میکنه و حتی اون موقع هم پیشرفتی رو محسوس یا به قولی تو آینه نمیبینید😅

😎برای اون روند مطالعه که تو ذهنت داری باید قبلش مدت زیادی رو درجا بزنی و بعد بتونی شروع به حرکت کنی اما وقتی حرکت کردی؛ دیگه هر چیزی نمیتونه جلوی حرکتت رو بگیره🙃

توی ماه‌های آخر طبیعیه که کم انرژی باشی و حال یک‌سری کارها دیگه مثل قبل توی تو نباشن.اما الان در موقعیتی هستی که دیگه حس و حال و انگیزه و این حرفا نباید موضوع تو باشه🙃

الان باید تعهد داشته باشی. تعهد به هدفت. تعهد به تمام تلاش‌هایی که تا اینجای کار داشتی🙂

این ماه‌ها و هفته‌های آخر، مهم‌ترین تاثیر رو روی نتیجه تو داره.

تموم کن ؛ مرور کن ؛ تکرار و تمرین کن👌😍 به کارای نکرده و وقتایی که تلف کردی ؛ دیگه فکر نکن. در حوضچه اکنون باش و سعی کن بهترین عملکردت رو رقم بزنی.

 

راه‌های افزایش ساعات مطالعه

4- راه‌های افزایش ساعات مطالعه

اگر می خواهید که ساعات مطالعه خود را افزایش دهید، دقت کنید که نباید عجله‌ای باشه؛ چون هر رفتار در طول زمان به وجود میاد، تغییر رفتار هم نیاز به زمان داره🙃

⛔ عجله و دستپاچگی در افزایش زمان های مطالعه نتیجه ای غیر از آشفتگی و اضطراب نداره!

اگه میخوای ساعت مطالعه ات رو زياد كنى، از همين امروز سعى كن فقط 15 دقيقه بيشتر از ديروز بخونى !

مثلاً كسى كه ۷ ساعت در روز ميخونه، به جاى اينكه ناراحت باشه و بگه من نميتونم زياد بخونم ، من خسته ميشم ، من موفق نميشم و …

به جاى تمام نا اميدى ها،

شروع كنه به تغيير اما كم كم !

امروز ۷:۱۵ بخونه؛ فردا ۷:٣٠، پس فردا ۷:٤٥ و روز چهارم ميشه ۸ ساعت 😍

✅ اگه بخواى همين امروز يكدفعه اى ۲ ۳ ساعت بيشتر بخونى، هم ذهنت خسته ميشه و هم اين كار دوام چندانى نداره و دوباره شروع ميكنى به كم خوندن؛ حتی کمتر از حالت عادیت!!!

از امروز تغيير كن اما یادت باشه تغيير آهسته با دوامه

5- و اما درباره فراموشی :

فراموشی در دوران جمع بندی، از سوالاتی که خیلی از بچه ها میپرسن مربوط به فراموشی در دوران جمع بندیه😬

خیلی از ما فکر میکنیم بعد از دوران نفس گیر نوبت دوم، مطالب نوبت اول رو فراموش کردیم و هرچه قدر بیشتر تست میزنیم فراموشیمون بیشتر میشه. بهترین راه حل برای جلوگیری از فراموشی،حل تست آزمونه. آزمون های استاندارد و نزدیک به کنکور و یا منابع درست آزمون محور به بهترین شکل به شما اطمینان میدن که:

  1. مطلبو فراموش نکردین و با یک گرد و خاک گیری ساده کامل همه مطالب بازیابی میشه…👌🏻
  2. مطالبی که بیشتر مشکل دارید رو پیدا میکنید.

 همونطور که میدونید،دوران جمع بندی ممکنه وقت کافی برای مطالعه تک تک فصلا نداشته باشید…پس با مرور و حل تست اصولی مباحثی که مشکل دارید،از این هفته بیشترین استفاده رو ببرید…

 

حالا پاسخ به یه سوال خیلی مهم کنکوریا:

این مطلب را هم بخوانید
دستیابی به موفقیت تحصیلی به کمک اراده

6- چرا نباید خوندن درسیو برای کنکور کنار بذاریم؟

اول ؛ آخرشو زود و رُک بگم بهتون؛

کنار گذاشتن کامل یک درس قطعا شما رو از رسیدن به رتبه‌های خوب توی کنکور دور میکنه!! وقتی در رقابت تنگاتنگی مثل کنکور که بعضی موقع‌ها بخاطر یک تست!!!! نتیجه و رتبه‌ها تغییر میکنه. معلومه که اینکه یک درس رو صفر بزنیم یا حتی درصدهای پایین نمیتونن بهمون کمکی بکنن

معمولا بچه‌ها به سه دلیل یک درس را کاملا کنار می‌گذارند:

  • به علت ضعف شدید در آن درس
  • یا اینکه وقت کافی برای مطالعه و درست کردن وضعیت‌شون ندارن
  • و یا به اشتباه فکر میکنن اون درس چون ضریب کمتری داره پس اهمیت کمی هم داره (خصوصا واسه عمومی‌ها که توی بچه‌های کنکور انسانی قبلا این رو زیاد میدیدیم)

1- در مورد علت اول پیشنهاد می‌کنم به جای کنار گذاشتن کامل یک درس، مباحث ساده‌تر اون درس رو انتخاب کنید و در برنامه‌‌تون بذارید. قطعا در هر درسی مباحث ساده‌ای وجود داره مثل یک سری فصل‌های ریاضی و فیزیک که ساده‌تر از بقیه هستند مثل فیزیک اتمی یا آمار توی درس ریاضی.

2- درباره دلیل دوم یعنی کنار گذاشتن درس به خاطر کمبود وقت پیشنهاد می‌دم که لااقل تست‌های شناسنامه دار و سابقه‌داری که قبلا در کنکور اومدن (یا به قولی تست‌های روتین رو) بررسی کنید تا سوالات نرمال و متداول که همه اکثرا حل‌شون میکنن رو شما هم بتونید حل کنید و عقب نیفتید.

3- در مورد حالت سوم باید به یاد داشته باشید که درس غیر مهم وجود ندارد. برای دانش‌آموزی که در فکر رتبه‌ی خوب است تمام درس‌ها با هر ضریبی مهمه و جالبه بدونید اهمیت یک درس در کنکور الزاما به ضریبش نیست؛ یک درس حتی اگر ضریب کمتری نسبت به بقیه داشته باشه درصورت اینکه میانگین درصد داوطلبا در اون درس پایین باشه میتونه نسبت به درس هایی با ضریب بالاتر، تراز بهتری بهتون بده

استراحت بین درس ها توی ماه‌های آخر

7 – استراحت بین درس ها توی ماه‌های آخر چگونه باشه؟

استراحت 10 تا 15 دقیقه ای پیشنهاد میشه!

چشم هات رو ببند و چند نفس عمیق بکش!

میتونی از حرکات کششی استفاده کنی!

یه کم راه برو!

مواد قندی استفاده کنید! میوه یا خرما بهترین گزینه‌ست.

انجام یه کار کوچیک که حالتو خوب کنه!

مثلا پاشو برو مغازه یه خوراکی یا تنقلاتی که دوست داری بخر. یکم با خونواده باش (البته اگر گیر نیستن😅)

8- چه کارهایی تو تایم استراحت ممنوعه؟

کار با گوشی؛ فرقی هم نداره چی باشه! (حتی محتوای کنکوری)

دیدن تلویزیون (نه فیلم نه فوتبال نه حتی خبر)

آهنگ گوش کردن

و هر کاری که باعث خستگی بیشتر چشم ها و حواس پرتی و از بین رفتن تمرکز بشه!

و اما سوال رایج کنکوری‌‌ها و جوابش از زبان کسی که تجربه سال۶ا تربیت رتبه برتر داشته :

9- راهکار های کاهش بی دقتی

اگر که میخوای تو آزمون‌های جمع‌بندی مثل فردا دیگه اینقدر بی‌دقتی‌ و حواس‌پرتی نباشی و به نتیجه آزمونت آسیب وارد نشه کارهایی که میگم رو حتما امروز انجام بده.

تست زنی در شرایط مشابه آزمون‌. این شاید مهم‌ترین فاکتوری باشه که بی‌دقتی سرجلسه رو کم کنه؛ وقتی که تو خونه زماندار و تحت‌فشار تست بزنی؛ جو جلسه و شرایطش دیگه واست تکراریه.

حتما امروز یک آزمون مشابه از خودت بگیر که صدبرابر هر نوع مطالعه یا تست‌زنیه دیگه‌ای بهت کمک میکنه.

این مطلب را هم بخوانید
مشاوره رایگان تحصیلی

یادداشت بی دقتی های تست ها
نکته‌نویسی زیست و شیمی دقیقا براساس همین مورده؛ اینکه غلط‌ها و اشتباهات‌مون رو بنویسیم و ثبت کنیم و با مرور کردن اون‌ها دیگه نگرانی‌ای نداشته باشیم😀

حتما برو به دفترچه آزمون‌های نوبت‌اول نگاه بنداز و نکات و اشکالاتی که توی اون آزمون‌ها داشتی رو مرور کن چون اگر برطرف نشن و مرور نکنی ممکنه فردا دوباره همونا رو غلط بزنی!

این موارد هم عوامل دیگه‌‌ای هستند که تاثیر زیادی بر عملکرد سرجلسه‌مون دارن!

  • خواب کافی شب قبل آزمون
  • صحبت نکردن با بقیه قبل آزمون
  • حل سوالات بدون ماشین‌حساب
  • هدف گذاری شب قبل از آزمون

دکتر سامان سلامیان برند یک آموزش ریاضی کنکور سه اشتباه که باعث میشه پشت کنکور بمونی رو برات تشریح می‌کنه:

انجام ندادن کارهای جدید

بچه‌ها همونطور که میدونید مطالعه این ماه‌های آخر خیلی با ماه‌های دیگه تفاوت داره؛ دیگه الان وقت خوندن و رد شدن الکی نیست!!! اگر که یک مطلب رو خوندی همون موقع باید تستشو بزنی که یاد بگیری! حتما آزمون زمان دار کارکن بزودی آزمون‌های شبیه ساز شروع میشن باید رو زمان‌بندی کار کنی!!

عدم مرور مناسب

خیلی از مطالبی که قبلا خوندیم ممکنه تا مدت‌ها داخل آزمون‌ها تکرار نشن اما این دلیل نمیشه که ما دوباره اون‌ها رو مطالعه نداشته باشیم. مثلا فصل ۵ زیست دوازدهم حدودا یک ماهی میشه که ازش رد شدیم و اگر که فقط برای آزمون‌ها این مدت خوندی پس حتما حتی بهش نگاه نکردی🙃 درسایی که زمان زیادی از خوندن‌شون گذشته رو باید سریع مرور کنی چون اگه دیر بشه میبینی که هیچی یادت نیست😥

منبع دوم کار نمیکنی!

خودت رو به یک کتاب تست یا جزوه محدود کردی و فقط از دید یک طراح به اون مبحث نگاه کردی یا نکاتی که قبلا از تست‌های مختلف دراوردی رو دیگه بررسی نمیکنی و یادت رفته اشکالات کجاها بود.

پاسخ به یه سوال پرتکرار دیگه توسط بهترین مدرس ریاضی کنکور:

10- چطوری میتونیم حافظه‌مون رو تقویت کنیم و بهتر مطالب به یادمون بمونه؟

 خب برای پاسخ به این سوال باید بدونید که فاکتورهای بسیاری دخیله که سعی میکنیم خلاصه یکی یکی بررسی‌شون کنیم.

1– اولین و یکی از مهم‌ترین فاکتورها که اتفاقا به چشم خیلی از بچه‌ها هم نمیاد خوابه! خواب کافی و منظم!!!

حتما باید خواب شبانه کافی داشته باشید چون بهترین زمان برای خواب حدود ۱۲ شب الی ۵ صبحه که بهترین تاثیر رو روی بازسازی و استراحت مغز داره.

2– داشتن تنوع در مطالعه فاکتور دیگه‌ای هست که میتونه به وضعیت ما کمک کنه!

اگر ما به جای اینکه کل روز زیست بخونیم چندین درس رو مطالعه کنیم باعث میشه که روند و مطالب برامون تکراری نباشن چون ذهن‌مون بعد از برخورد با چیزهای متفاوت بهتر میتونه اونا رو به خاطر بسپاره😉

3- کلید یک مطالعه موفق مروره!

همه ما وقتی یک مطلب رو می خونیم اگه مرور نداشته باشیم فقط تو حافظه کوتاه مدتمون قرار میگیره و بعدش پاک میشه. پس با داشتن یک برنامه که مرورها هم در اون لحاظ بشه میتونه حافظه بلندمدت‌مون هم تقویت کنه😃

 

در آخر می تونید نمونه سوالات امتحان نهایی ریاضی را دانلود نمایید.

این مطلب را هم حتما بخوانید:

چگونه می توانیم در ریاضیات دبیرستانی بهتر باشیم؟

دیدگاه‌ها ۱
ارسال دیدگاه جدید