چگونه درصد ریاضیات خود را به ۱۰۰% نزدیک کنیم !
چگونه درصد ریاضیات خود را به ۱۰۰% نزدیک کنیم !
نخستین مطلبی که لازم میدانم توجه شما را به آن جلب کنم ، موانع ذهنی خودساختهای است که شما را از رسیدن به نتایج خوب در درس ریاضیات باز میدارد:
«من هیچوقت ریاضیام خوب نمیشه!»، «وقتی تست ریاضی میبینم ذهنم قفل میکنه!»، «مخ من به درد کار کردن با اعداد نمیخوره!» و …
امیدوارم بعد از خواندن نوشتههای من بتوانید این باورهای محدودکننده را کنار بگذارید و به سراغ موفقیت در ریاضیات بروید.
واقعیت اول : علاقه داشتن یا نداشتن به یک درس ، رابطه معناداری با قوی بودن در آن ندارد. در ربع قرن تجربه تدریسم ، افراد زیادی را دیدم که مثلا عاشق فیزیک یا شیمی بودند و حتی فیلمهای زیادی در این موارد میدیدند ولی درصد و نمره آنها در این درسها بسیار کم بود.
علاقه داشتن یا نداشتن به یک درس را با میزان دشواری دروس (برای شخص شما) مقایسه کنید.
واقعیت دوم : اگر درسی برای شما دشوار باشد، تنها معنایی که برای شما دارد این است که باید بیشتر از مقداری که تا به حال کار کردهاید، روی آن وقت بگذارید.
واقعیت سوم: وقت گذاشتن شما را علاقهمند میکند.اگر به درسی بیعلاقه هستید و به همین خاطر کمی کند پیش میروید و نمیتواند سریع به ایدهآلخود برسید، باید روی آن بیشتر وقت بذارید. کافیست قدری در آن درس به تسلط برسید، آن وقت شیرینی مباحث آن درس را درک خواهید کرد.
افراد بهظاهر ضعیف در ریاضی، توانایی کم در درک درس و مسائل ندارند ، بلکه خیلی کم برای این درس وقت میگذارند. برای رفع این مشکل تصمیم بگیرید تا مدتی هر روز مطالعه و تمرین ریاضی را در برنامه درسی خود داشته باشید.
🔔 ویژگی مثبت درس ریاضی این است که وقتی که به تسلط میرسید، با مرور و تست زدن تواناییتان حفظ و تثبیت خواهد شد. و دیگر به اندازهی درسهای غیرمحاسباتی، با مشکلاتی نظیر فراموشی و … مواجه نمیشوید.
برای رسیدن به درصد مطلوب و یا حتی ۱۰۰% زدن درس ریاضی در کنکور، نیاز نیست یک نابغهی محاسبات ریاضی باشید!! بنابراین شرکت در کلاسهای محاسبات سریع برای کنکورتان کار خاصی انجام نمیدهد شاید به درد محاسبات شیمی و فیزیک بخورد ولی برای ریاضی بیتاثیر است.
🔔 اصول علمی آزمونسازی، باعث میشود طراحان سوالات کنکور، در یک چهارچوب منطبق بر کتاب درسی سوال طرح کنند. سوالهایی که در کنکور سراسری طرح میشوند کاملا ریشه در درسنامه، تمرینها و سوالهای کتاب درسی دارند.
چند حالت وجود دارد:
🔹تستها دقیقا تکرار تمرینهای کتاب درسیاند (با توجه به نوتألیف بودن کتابهای نظام جدید احتمال چنین امری خیلی بالاست)
🔹تستها با اندکی تغییر در دادههای مسائل کتاب درسی طرح میشوند.
🔹سوالات تمرینهای کتاب درسی کمی گسترش مییابد (مثلا چند مرحلهی دیگر به حل سوال افزوده میشود) و یک سوال به اصطلاح مفهومی طرح میشود.
🔹چند تمرین از کتاب درسی با هم ترکیب میشوند و یک سوال با قالب و تیپ جدید طرح میشود.
در یککلام: طراحان ریاضیات کنکور سراسری انتظاری جز تسلط بر مفاهیم کتاب درسی از شما ندارند.
پس
- بر مفاهیم و تمرینات کتاب درس تسلط داشته باشید.
- تیپهای مختلف سوالات در مباحث مختلف را بشناسید.
خیلی خوب است اگر زیاد تست بزنید و تمرین کنید، اما تستها باید ذیل دستههای مختلف در نظر بیایند. زیرا در این جمله که «تمرین و تکرار در ریاضیات مهم است» بیشتر از اینکه منظور تکرار کردن چهار عمل اصلی در سوالهای گوناگون باشد، تمرین و تکرار روشهای حل مسائل مشابه و تابع یک تیپ خاص مد نظر است.
چیزی که خیلی خیلی به شما توصیه میکنم تیپبندی تستهای ریاضی است. یعنی تستهای مشابه را که برای حلآنها باید روشهای یکسانی به کار گیرید دستهبندی کرده و در دفترچه یا جای خاصی یادداشت کنید. مثلا مبحث احتمال را میآورید و تستهایش را در چند تیپ تقسیمبندی میکنید و برای هرتست راهحل و روشاش را یادداشت میکنید.
دقت کنید خلاصهنویسی ریاضی ، حل کامل یک تست پرتکرار به عنوان یادآوریست نه خلاصه نویسی فرمولها.
- تستهای نکتهدار یا چالشی و … را نشاندار کنید و آنها را مرور کنید.
- در پایان هر مبحث سعی کنید از خودتان آزمون بگیرید. تعداد سوالات این آزمون به اندازه تعداد سوالات کنکور باشد و سعی کنید در زمان استاندارد به آنها پاسخ دهید.
- فرمولهایی که فراموش میکنید را یکجا یادداشت کرده و هر چند وقت یکبار آنها مرور کنید.
- نگران نباشید! با تمرین و تکرار زیاد، روشهای سریع محاسبات را نیز یاد خواهید گرفت.
اگر تلاش میکنید ، موفق باشید 🌹