ریاضیات در ایران

ریاضیات در ایران

ریاضیات در ایران

در پنجاه سال گذشته آموزش  ریاضی دبیرستان را به چهار دوره می توان تقسیم کرد

نظام اسبق شامل 6سال دبستان و 6 سال دبیرستان بود  و تا سال 1355 ادامه داشت. کتاب های ریاضی این دوره ترجمه کتاب های درسی دبیرستان های فرانسه در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم بود ،نقطه ضعف این کتاب ها عقب ماندگی از ریاضیات جهانی ،خشک بودن مطالب و مفهومی نبودن موضوعات  است و خیلی از مباحث جدید ریاضی نظیر تئوری مجموعه ها ،مفهوم ماتریس و دترمینال در این کتاب ها وجود نداشت اما نقطه قوت آن  در زمینه هندسه و مثلثات بود  ، دلیل آن هم این است که مولفین بسیار قوی  که نگارش ادبی ایشان فوق العاده شیوا و جذاب بود نگارش ان ها را انجام دادند  . نویسندگانی نظیر مرحوم ابوالقاسم قربانی و آقای حسن صفاری (که خداوند به ایشان طول عمر دهد )،آقایان چاوشی ،بحرانی ،امامی و ازگمی در دوره خود خدمات بسیاری به پیشرفت دانش ریاضی کردند . فارغ التحصیلان این دوره  با تسلط به محاسبات ریاضی  به سرعت در دوران دانشگاه ،خود را با مفاهیم جدید منطبق و در کار علم افراد برجسته ای شدند . پدر مرحوم دانش آموخته این دوره بود .

سامان سلامیان با توجه به تجربه و دانشی که در این زمینه دارند می توانند شما را در جهت رسیدن به اهداف خود کمک کنند ، شما می توانید برای مشاوره و اطلاع از دوره های آموزشی ایشون با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :
۰۹۲۱۳۳۶۳۱۹۸ – ۰۲۱۲۶۶۴۵۱۶۱

نظام سابق شامل 5 سال دبستان ،3 سال راهنمایی و 4 سال دبیرستان  . مولفین این دوره از کتاب ها غالبا به زبان فرانسه آشنایی داشتند  و ریاضیات  جدید اروپایی را وارد دبیرستان ها کردند . مولفینی نظیر مرحوم بیرشک ،مرحوم غیور و آقایان مصحفی ، عسجدی و قرارگوزلو که خداوند نگهدارشان باشد . با مقام ادبی فوق العادشان کتاب های مناسبی هم از لحاظ تمرین های زیاد و ارائه مطالب جدید ریاضی تالیف کردند . به گواهی اکثر معلمین ریاضی کتاب های این دوره بسیار مناسب و با ارزش بود .

من دانش آموخته این دوره هستم که در رشته ریاضی کتاب جبر و آنالیز و ریاضیات جدید  و هندسه تحلیل خواندم . یک دوره هم جبر و آنالیز تدریس کردم .

ریاضیات در نظام پیشین

نظام قبلی آموزشی شامل 5 سال دبستان ،3 سال راهنمایی ،3 سال دبیرستان و یک سال پیش دانشگاهی که ابتدا باید افراد خاص به دوره پیش دانشگاهی راه یابند و کتاب های پیش دانشگاهی برای این افراد تالیف شد و سپس این روش بر همه و همه فارغ التحصیلان دبیرستان که به این دوره راه یافتند ،اعمال شد . منبع تالیف کتاب های این دوره عمدتا CAL,CUI,US  بود .

شیوه پرداخت به ریاضی در کتاب های امریکایی برای دبیرستان های ایران مناسب نیست  و فکر می کنیم این سبک به مذاق ما خوش تر آید . کتاب های دوره جدید را هم از امریکایی ها اقتباس کردند . طرح موضوعات متعدد بدون تمرین و تمرکز باعث شده است نسل جدید دانش آموزان ایران علی رغم استعداد فوق العادشان رضایت مدرسین را مثل سابق بر آورده نکنند . بخاطر دارم که مادر نظام آموزشی یکبار در سال یازدهم با هندسه مختصاتی (دکارتی ) برای اولین بار مواجه شدیم و تا قبل محور های مختصات را نمی شناختیم ولی پرداخت مناسب موضوع برای همان یک بار موجب تسلط فراوان به این موارد می شد اما دانش آموزان نظام فعلی از کلاس چهارم ابتدایی تا سال آخر دبیرستان مرتب با این موضوع برخورد می کنند و نهایتا تسلط کافی به آن ندارند .

ریاضیات-در-ایران

موضوع دیگری که در نظام آموزشی جدید مشکل ساز شده است تسلط نداشتن دانش آموزان به دو بخش هندسه و ریاضیات که در درس فیزیک نیز بسیار تاثیر گذار است ،می باشد .  به نظر اینجانب کتاب های دوره قبل هندسه به هندسه مسطحه نتوانسته بود ،موفقیت کتاب های مشابه خود در نظام های قدیم را داشته باشد . نویسندگان این کتاب ها به شیوه آموزش اهمیت داده اند تا علم هندسه . در مورد مثلثات ،پخش کردن مطالب در کتاب ها به صورت مختصر ،با تمرین کافی این ضعف را تشدید کرده است . بعضی ازمدارس خوب کشور به این نتیجه رسیدند ،که خود درس مثلثات را ارائه دهند و بیشتر از تمرین های کتاب های قدیم استفاده کنند .

ریاضیات در نظام فعلی

نظام فعلی آموزشی ،شامل 6 سال دبستان و 6 سال دبیرستان که باز هم با کاستن مطالب از ریاضی از جمله انتگرال ،حجم دروس کم شده است . البته شکاندن موضوعات در سه سال ،دوره دوم  یعنی سال های 10 و 11و 12 آغاز مفاهیمی از دوره دبستان از مزایای این نظام است

پرداختن به تجسم نمودار ها در صفحه و رسم منحنی ها و کار در کلاس ها و فعالیت ها ،شیوه تدریس را بهتر کرده است . اما باز هم دانش آموزان رضایت مدرسین را بر آورده نمی کنند .

سامان سلامیان بهترین دبیر ریاضی در مدرسه ریاضی ایرادها و مشکلات و عدم انسجام را در این درس  بهبود می بخشند و تلاش می کنند تا همه دانش آموزان  در ریاضی بهتر از خود باشند  .

با تشکر مدیریت سایت مدرسه تخصصی ریاضیات سامان سلامیان

برخی از مقالات

اساتید برتر کنکور

چگونه ریاضی بخوانیم

هشت روش برخورد با ریاضی

بهترین دبیر ریاضی

کنکور ریاضی

با تشکر مدرسه تخصصی ریاضیات سامان سلامیان

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید