اضطراب امتحان

اضطراب امتحان

اضطراب امتحان

راهکار های کنترل اضطراب امتحان  چیست؟ چگونه میتوان اضطراب سر جلسه را از بین برد؟ این روزها امتحانات دانش آموزان شروع میشود تجربه کلینیکی مشاوره ای نشان می دهد که خود والدین در دوران آموزش مجازی بیشتر دچار اضطراب امتحان میشوند زیرا میزان مسولیت پذیری فرزندان دانش آموز کمتر شده است.

دانش آموز با نخواندن یا کم خواندن درس، بازی های مداوم با گوشی، هدر دادن وقت،اهمالکاری در مطالعه والدین خود را بیشتر دچار استرس میکنند و مدام در این فکراند آیا فرزندم با این روش درس خواندن موفق میشود؟ نمرات خوبی کسب میکند؟ در نتیجه والدین  اضطراب امتحان بیشتری دارند.

تعریف اضطراب امتحان

اضطراب امتحان نوعی خود مشغولی ذهنی است که  شخص در باره توانایی خود تردید دارد و غالبا با شناخت منفی، نبود تمرکز، واکنشهای جسمی منفی وبا افت تحصیلی همراه است.

اضطراب امتحان

دلایل  اضطراب  امتحان

١- سخت گیریهای بیش از حد والدین: گاهی والدین نمره بالایی از فرزند انتظار دارند ویا مدام تذکر برای خواندن دارند،و سفارش های مکرر میدهند

٢- ترس و تهدید:

گاهی والدین فرزند خود را تهدید میکنند و اورا می ترسانند که اگر نمره بالایی نگیری و….

البته تهدید متناسب گاهی لازم و ضروری است وباعث افزایش مطالعه دروس میشود  .

٣- والدین مضطرب:

گاهی خود والدین مضطرب هستند و اضطراب  خود را ناخواسته متوجه فرزند شان مینمایند و دانش اموز اضظراب والدین را در زمان امتحان جابجا سازی میکند

٤- مقایسه کردن:

زمانی که والدین، دانش آموز خود را با دیگران مقایسه میکند اگر این مقایسه با تحقیر و سرزنش همراه باشد، باعث کاهش اعتماد به نفس فرد می شود و بر اضطراب او افزوده می شود.

٥- پاداش نامناسب: زمانی که والدین برای قبول شدن و یا گرفتن نمره عالی، پاداش بیش از حد در نظر می گیرند.از دست دادن پاداش عنوان شده خودبخود اضطراب ایجاد میکند.

٦- ایده ال گرایی: انتظارات  بالای والدین از فرزند و دانش آموز از خود باعث اضطراب میشود و مضطربند که شاید این انتظارات محقق نگردد.

٧-تجربه شکست قبلی و افت نمره: دانش آموزانی که در درس خاص نمره های کمی را کسب کرده بودند ممکن است مجددا با شروع امتحان دچار اضطراب شوند.

٨- درگیری ها و تنش های درون خانواده: تنش های درون خانواده باعث کاهش تمرکز و عدم احساس امنیت روانی ودر نتیجه اضطراب امتحان میشود.

٩- عدم برنامه ریزی.کم خواندن،ضعیف بودن در درس واهمالكارى دانش آموز ، اورا دچار اضطراب می نماید.

١٠- سخت گیری معلمان بزرگوار، سخت جلوه دادن امتحان، پیامهای اضطراب برانگیز( مثال با اینجور درس خواندن حتما در درس من نمره کم میگیرید و…) باعث ایجاد اضطراب در دانش آموز میگردد.

بیشتر بخوانید:

چرا میخونم و بلدم ولی درصدم بالا نمیره؟

کلاس آنلاین ریاضی کنکور تجربی

تکنیکهای کاهش اضطراب امتحان

والدین و دانش آموز بر تواناییهای او توجه و تاکید نمایند تا اعتماد به نفس او تقویت گردد.

١- برنامه ریزی مطالعه در زمان امتحانات داشته باشیم

٢- انتظارات خود را با تواناییهای فرزندمان تعیین کنیم و از فرزند خود توقع بیش از اندازه نداشته باشیم.

٣- تلاش دانش آموزمان را در به دست آوردن موفقیت های هر چند کوچک تقدیر کنیم و او را تشویق کنیم.

٤- عملکرد فرزند را با شخص خاصی مقایسه نکنیم، بلکه در زمانی که دانش آموز پیشرفت دارد به دنبال راهکار های تشویق او باشیم و در غیر اینصورت در صدد علت و رفع آن باشیم.

٥- امتحان و آزمون را سخت نکنیم و از آن به عنوان یک فرآیند طبیعی آموزش یاد کنیم و از حساسیت بی جا در این رابطه پرهیز کنیم.

٦- به فرزندمان این اطمینان را بدهیم که در کنارش هستیم و اگر مشکلی داشت او را یاری خواهیم کرد.

٧- به فرزندمان این نکته را یادآوری کنیم که تنها برای یادگیری بهتر تلاش کند نه صرفا کسب نمره.

٨- با فرزندمان به گونه ای رفتار نماییم که او بتواند نظرات و اضطراب های خود را درباره ی امتحان آشکارا بیان کند.

٩ – در رابطه با وضعیت درسی فرزند با معلم صحبت کنیم تا با همفکری معلم بهترین راهکار را برای کمک به دانش آموز انتخاب کنیم.

١٠-  به ساعت خواب توجه کنیم. باید ساعت خواب به گونه ای تنظیم شود که خواب مورد نیاز تعمین شود و صبح ها زودتر از خواب بیدار شود.

١١- در دوران امتحانات سعی کنید فضای خانه را شاد نگه دارید و از مشاجره و برخوردهای لفظی پرهیز کنید.

١٢- از تشویق، تحسین و تاکید بر نقاط قوت فرزندمان غافل نشویم. با این راهکار انگیزه دانش آموز برای پیشرفت تحصیلی بیشتر می شود.

١٣- به فرزند اطمینان بدهیم که در هر شرایط و با کسب هر نمره اورا دوست خواهیم داشت  مخصوصا دانش اموزانی که والدین شان برای مدرسه هزینه های گزاف پرداخت میکنند ممکن است دانش اموز اضطراب عدم تحقق زحمات والدین را در ذهن داشته و  این فکرسبب اضطراب امتحان شود.

١٤- به دانش اموز کمک کنیم تا شناخت و افکارهای منفی را در خود از بین ببرد.

١٥- روش های ارام سازی،ریلکسیشن، تنفس عمیق باور مثبت و..

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و  ارتباط با استاد سامان سلامیان  با این شماره ها۰۹۱۲۱۰۶۳۱۹۸ – ۰۲۱۲۶۶۴۵۱۶۱ تماس بگیرید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید