دبیر ریاضی
دبیر ریاضی
بهتر است در ابتدا یک تعریف کلی از علم ریاضی داشته باشیم.
علم ریاضی چیست
سوالی که در این میان پیش می آید این است که آیا می توان علم ریاضی را در چند جمله کوتاه تعریف کرد؟ خیر. علم ریاضی مادر تمام علوم است پس تعریف و یادگیری آن کاری بسیار دشوار است. یک تعریف کامل درباره علم ریاضی، تعریفی است که تمام ابعاد دانش ریاضی را در بر گیرد.
رمز موفقیت در کنکور
ریاضی دان آمریکایی ” آندروگلیسون ” در رابطه با علم ریاضی این چنین می گوید:
موضوع علم ریاضی، موضوع درک نظمی، یافتن و توصیف است. علم ریاضی، علم نظم است.
بر خلاف عقیده و باور اکثر مردم، علم ریاضی به هیچ عنوان علمی سخت و خشکی نیست که فقط شامل قواعد و یک سری فرمول باشد. لازم است بدانید که علم ریاضی، طرز صحیح فک کردن برای رسیدن به تمام جواب ها است. لازم است شما برای رسیدن به این توانایی، صبر و پشتکار کافی، و همچنین خلاقیت و ابتکار لازم را برای رسیدن به جواب ها داشته باشید.
اما موضوعی که در این بین بسیار مهم است، مدرس و دبیر ریاضی شما است. اگر شما یک دبیر ریاضی خوب را انتخاب کنید می توانید این علم را با بهترین و شیرین ترین روش ها بیاموزید. اما یک دبیر ریاضی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ در این مطلب سعی بر آن شده تا برخی از ویژگی های مهم یک دبیر ریاضی را برای شما مطرح کنیم.
ویژگی یک مدرس ریاضی خوب
برخی از ویژگی های مهم یک مدرس ریاضی خوب
مهم ترین و اصلی ترین ویژگی یک مدرس ریاضی خوب، نوع فن بیان او است. یک دبیر ریاضی باید بتواند مطالب مربوط به ریاضی را به زبان ساده به شاگردان خود تدریس کند.
سروقت حاضر شدن دبیر ریاضی و منظم بودن او در هنگام تشکیل کلاس های ریاضی، از دیگر ویژگی مهم یک مدرس ریاضی محسوب می شود.
تسلط دبیر ریاضی بر روی مسائل و مطالب ارائه شده، بسیار مهم است.
دبیر ریاضی در کلاس های آموزشی ریاضی، باید از زمان بیشترین استفاده ممکن را ببرد. و قادر باشد در کم ترین زمان، بیشترین مطالب را به شاگردان خود ارائه دهد.
ریاضی را به شیرین ترین زبان و با استفاده از سرگرمی و بازی به شاگردان بیاموزد. در این حالت اشتیاق شاگردان برای یادگیری ریاضی، دو چندان می شود.
دادن زنگ تفریح به شاگردان در میان کلاس های آموزشی لازم است.
لازم است یک دبیر ریاضی خوب، کلاس های آموزشی را از حالت خشکی با استفاده از بازی ها و سرگرمی های مخصوص در بیاورد.
یک دبیر ریاضی خوب، می تواند با به بحث کشیدن و به چالش کشیدن شاگردانش در بین کلاس های آموزشی ریاضی، از میزان یادگیری شاگردانش اطمینان حاصل کند.
بهترین روش برای یادگیری سریع شاگردان در رابطه با درس ریاضی، این است که خود شاگردان تمرینات مربوط به ریاضی را حل کنند. دبیر ریاضی باید این فرصت را به شاگردانش بدهد.
دبیر ریاضی باید بین حل تمرین و تدریس، تناسب را برقرار کند.
مهم است که تمرینات و سوال های لازم در رابطه با درس هر جسله، طراحی و به شاگردان داده شود، و از آن ها خواسته شود تا برای جلسه بعدی این مسائل را حل کنند.
با اینکه بهتر است مدرس ریاضی فضا را برای شاگردانش طوری فراهم کند تا راحت باشند و از کلاس لذت ببرند، اما در عین حال لازم است تا مقداری سخت گیری هم کند.
لازم است که دبیر ریاضی بعد از اتمام هر جلسه آموزشی، نظر شاگردانش را در رابطه با آن جلسه جویا شود. این نظرات و بازخورد شاگردان می تواند در بهبود جلسات برگذار شده مفید باشد.
در برخی مواقع لازم است که دبیر با خانواده شاگردانش رابطه برقرار کند و گزارشات لازم را به آنان بدهد. این کار بر روند پیشرفت شاگردان می تواند موثر باشد.
چگونه یک دبیر ریاضی می تواند یک تدریس موفق داشته باشد!
زمانی که دبیر ریاضی بتواند ساده اما عمیق و تاثیرگذار تدریس کند.
زمانی که سکوت شاگردان خود را به نشانه فهمیدن آنان تلقی نکند و مدام با پرسیدن سوال های مختلف آنان را به چالش بکشد.
لازم است مدرس ریاضی بیشتر از هر چیزی به کیفیت یادگیری و پروش دادن خلاقیت شاگردان خود اهمیت دهد.
چکیده ی مطالبی که قرار است در جلسه آموزشی خود ارائه دهد را از قبل آماده کند.
با لحن خوب و آرام و همچنین به صورت شمرده جواب سوالات شاگردان را بیان کند.
معلم ریاضی باید از خلاقیت دانش آموزان و خود، در کلاس های آموزشی ریاضی استفاده کند.
در روند آموزش جلسات ریاضی، تنوع را فراموش نکند.
تا جایی که ممکن است به هنگام تدریس مباحث جدید، از انواع مثال ها استفاده کند.
از فیلم های آموزشی و کتاب های کمکی برای یادگیری بهتر شاگردانش استفاده کند.
همیشه در کلاس های آموزشی با نشاط حضور یابد و با علاقه درس شیرین ریاضی را تدریس کند.
دبیر ریاضی برای بهبود کلاس های آموزشی خود می تواند از سلیقه و ذوق و استعداد دانش آموزان برای ایجاد انگیزه در آنان استفاده کند.
مدرس ریاضی به هنگام تدریس باید سعی کند تا فضای کلاس، یک فضای خسته کننده برای دانش آموزان نشود، و با فعال نگه داشتن شاگردان و مطرح کردن پرسش و پاسخ های مکرر، فضای کلاس را از یکنواختی دربیاورد.
با استفاده از روش های متنوع ارزشیابی، مدرس ریاضی می تواند از وضعیت و سطح علمی شاگردان خود آگاه شود.
مشکلات موجود در یادگیری ریاضی
شاید برایتان جالب باشد با وجود اینکه درس ریاضی یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین درس ها در کنکور است، اما بیش از نیمی از دانش آموزان در یادگیری درس ریاضی با مشکلات فراوانی مواجه هستند. به این شکل که بیشتر آنان با ترس و وحشت به این درس فکر می کنند، طرز تفکر یک دانش آموز نسبت به درسی که آموزش می بیند بسیار مهم است. پس باید با ارائه روش های متنوع در تدریس علم ریاضی به شاگردان، باید این درس را برایشان شیرین و قابل فهم کرد.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.