سخت گیری در آموزش ریاضی
سخت گیری در آموزش ریاضی
سامان سلامیان بهترین دبیر ریاضی در ایران و تهران در رابطه با معایب و محاسن سختگیری در آموزش ریاضی صحبت می کنند .امروزه روش های مختلفی برای تدریس وجود دارد که ممکن است هر کدام از آن ها معایب و مزایای خاص خود را داشته باشند ،گاهی یک روش تدریس در برخی دانش آموزان با تیپ شخصیتی خاص موثر تر است و گاهی هم همین روش آموزشی خود می تواند تاثیری منفی داشته باشد . در ادامه سامان سلامیان بهترین روش تدریس ریاضی را بررسی می کنند .
با توجه به نیاز جامعه امروز به افراد خلاق ، به نظر می رسد که بهترین راه تربیت نیروی کارآمد ،آموزش مفاهیم ریاضی،روش های نوین تدریس ریاضی و تقویت هوش انتظاعی دانش آموزان است . با توجه به بررسی آثار مفید و یا مضر سختگیری معلمان ریاضی در آموزش ،سامان سلامیان در دو کلاس آموزشی خود به طور گروه هدف ،عملکرد دانش آموزان خود را در امتحانات و آزمون های تستی و کنکور مورد آزمایش قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که در کلاس های پسرانه ،ایجاد یک جو پادگانی ،قانونمند و سختگیرانه می تواند نتیجه بهتری را در آزمون ها به ارمغان بیاورد .
پیگیری نمرات ،بازخواست دانش آموزان و کنترل فعالیت نقش بسزایی در عملکرد دانش آموزان داشت .
اما این مورد را در کلاس های دخترانه بررسی کنیم
در مقابل در کلاس های دخترانه ، برخوردی مودبانه ،احترام گذاری و شرمندگی نتیجه بهتری دارد . باید گفت گاهی سختگیری برای دانش آموزان متوسط روبه خود و زیر متوسط نتیجه بسیار خوبی داشته ،در حالی که سختگیری می تواند در برخی کلاس ها سبب انزجار و متنفر شدن دانش آموز از ریاضی و کلاس و در نهایت گوش ندادن دانش آموزان به توصیه های دبیر ریاضی منجر شود .
در این شرایط لازم است تا معلم با کمک یا بررسی آماری دقیق به این موضوع توجه کند که در کلاس درسی خود دانش آموزان اکثریت از چه نوع شخصیتی هستند ، و در همان ابتدای جلسه این مورد را ارزیابی کند که روش های سختگیرانه ،همچون اخراج از کلاس ،تنبیه و جریمه دانش آموز آیا می تواند موثر باشد یا خیر ؟
با تشکر مدیریت سایت مدرسه تخصصی ریاضیات سامان سلامیان
با تشکر مدرسه تخصصی ریاضیات سامان سلامیان